Visma Retail

Visma Retail as leverer butikkdatasystemer til kunder i Norden. De er blant annet Norges ledende leverandør av butikkdataløsninger til faghandel og dagligvaremarkedet med ca 50 % dekning i dagligvaremarkedet.

ifront har bistått Visma Retail med en nyskriving av en applikasjon for kjøleovervåkning. Visma Retail har utviklet sin egen hardware for trådløs overvåkning av temperaturer i kjøledisker (± 200 °C med 0,1 °C oppløsning).

Visma Retail hadde en eksisterende applikasjon skrevet i C. ifront spesifiserte og nyskrev hele applikasjonen på moderne plattform og arkitektur, med bruk av C#, WCF, LINQ to SQL, Windows Forms og DevExpress. Løsningen består av en klient med Visio lignende funksjonalitet der brukeren kan tegne opp rom, legge inn kjøledisker og knytte sensorer til kjølediskene. Klienten har støtte for visning av temperaturgrafer og utskrift av rapporter. I systemet inngår en en server, som står for kommunikasjonen med Visma Retail hardwaren. Denne går over TCP og UDP på en delvis udokumentert protokoll. Serveren har støtte for utsending av alarmer over SMS og e-post når temperaturene går utenfor de fastsatte grensene for en kjøledisk.

ifront tok totalansvar i denne leveransen. Systemet ble estimert av ifront på forhånd, og ble levert på tid og på estimat. Systemet ble installert hos nye Ahus, som bruker det i en installasjon med over 100 sensorer. Systemet er nå videreført av en ressurs hos Visma Retail.

ifront har også bistått Visma Retail med utviklingen av deres nyeste butikkdataløsning, Retail Suite. Første kunde på dette systemet er Expert Sverige (se mer her). ifront har stått for utvikling av webtjenester på IIS og GUI i Windows Forms og DevExpress. ifront er også med på utviking av Vismas nye vareregister, som blir en integrert del av Retail Suite.

Teknologi

C#, WCF, LINQ to SQL, Windows Forms og DevExpress

Roller

Totalansvar, prosjektleder, arkitekt, utvikler.

Oppdatert 2009.04.15
 
Dronningens gate 6, 0152 Oslo | Org.nr. 982 349 192 | Tlf 22 91 07 71